Kanker, leefstijl en voeding

Afgelopen week heb ik een lezing bijgewoond waar dr. Hans C. Moolenburgh sr., een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling, één van de sprekers was.

Moolenburgh stelt vast dat de reguliere en complementaire geneeskunde elkaar niet uitsluiten, maar aanvullen. In de USA bestaat al lange tijd het specialisme Nutritional Oncology. In dit specialisme wordt de behandeling van patiënten met kanker ondersteund met voedingsstoffen, met als belangrijkste doel de genezing te bevorderen, recidieven te voorkomen en de levensduur te verlengen. Om dit doel te bereiken worden jaarlijks in oncologische centra studies uitgevoerd om de positieve effecten van voedingsstoffen in kaart te brengen.

Gelet op de resultaten van deze studies zouden alle oncologen in Nederland het werk van dokter Moolenburgh moeten lezen. Hij is de schrijver van onder meer het boek ‘U kunt meer dan u denkt’. Dit boek is bestemd voor mensen die willen begrijpen wat kanker nu eigenlijk is en waarom de ziekte juist in deze tijd zo sterk opkomt. En het is ook bedoeld om diegenen die geliefden tegen kanker zien vechten of die de ziekte zelf onder de leden hebben, een hart onder de riem te steken: u kunt meer dan u denkt!

Het was een lezing die je aan het denken zet en die je uitnodigt om je eet- een leefstijl eens grondig onder de loep te nemen!

Dit keer geen boek van dr. Moolenburgh aangeschaft, maar wel een paar andere interessante boeken.

Leave a reply