Acuut en chronisch

  RugpijnMet welke klachten ga ik naar Uw Klassiek Homeopaat? De meeste mensen denken dat homeopathie alleen wordt toegepast bij oppervlakkige aandoeningen. Bij serieuze klachten moet je toch bij een arts zijn, meent men. Juist voor chronisch zieke mensen kan homeopathie veel betekenen. Over het algemeen zou men kunnen zeggen dat ziekten en klachten die nog in een omkeerbaar stadium verkeren, genezen kunnen worden. Indien ten gevolge van reuma gewrichten totaal vergroeid zijn, kan homeopathie deze vergroeiingen niet ongedaan maken. Wel kan homeopathie in het beginstadium van ernstige ziekten het proces stoppen of op zijn minst vertragen. Als genezing niet meer mogelijk is, helpt homeopathie de klachten te verlichten. Kinderen die doorgaans een hoge vitaliteit hebben, reageren vaak heel snel en gunstig op homeopathie.

Mensen-op-het-strand_300px

Lichamelijk en mentaal en/of emotioneel

  Niet alleen voor mensen met lichamelijke klachten kan homeopathie veel doen, maar ook voor mensen met mentale en/of emotionele klachten (al dan niet samengaand met lichamelijke klachten) kan er veel veranderen als zij naar een klassiek homeopaat gaan.

Met welke klachten ga ik naar de homeopaat

  Het is niet zinvol een lijst op te noemen van ziekten die met succes homeopathisch behandeld kunnen worden en situaties waarin homeopathie hulp kan bieden, omdat bij elke patiënt heel eigen factoren meespelen voor het wel of niet slagen van een behandeling. Maar om u toch een indruk te geven, staat hieronder een aantal voorbeelden:

  Pufjebij kinderen onder meer:

  eczeem, allergie en astma, verkoudheid, oorontsteking, griep, longontsteking, buikkrampen, plas- en ontlastingsproblemen, slaapproblemen, huilbaby’s, tanden krijgen, groei- en ontwikkelingsstoornissen, gedrag – en leerproblemen, klachten na vaccinatie, bedplassen, acne, gepest worden op school, faalangst, examenvrees, vermoeidheid en hoofdpijn, ziekte van Pfeiffer.

  bij volwassenen onder meer:

  huidproblemen, verlaagde weerstand, eczeem en allergie, astma, artrose en reuma, maag- darm en blaasklachten, griep, hoofdpijn en migraine, slaapstoornissen, depressiviteit en burn-out, psychiatrische ziekten, problemen in werk en relatie, verstuikingen en verrekkingen, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, keel-, neus- en oorklachten, whiplash, botbreuken, pre- en/of postoperatieve begeleiding, angstklachten, hyperventilatie, onverwerkt verdriet en trauma’s op lichamelijk en/of mentaal/emotioneel gebied.

  bij vrouwen onder meer:

  menstruatieproblemen, problemen bij zwanger worden en zijn en overgangsklachten.

   

Liever geen gewone medicijnen

Homeopathie kan ook een goed alternatief zijn als u om wat voor reden dan ook liever geen gewone (allopathische) medicijnen wilt gebruiken.