Hoe verloopt een homeopathische behandeling

  agenda-afspraakVoor het consult maken wij een afspraak. Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Onderwerpen die daarin aan de orde komen zijn uw klacht en de manier waarop deze zich uit, waardoor en wanneer de klachten verbeteren of verslechteren, wanneer ze zijn ontstaan, wat een mogelijke oorzaak of aanleiding is, de (eventuele) diagnose van uw huisarts of specialist, eerdere ziektes, medicijnen die u gebruikt, aandoeningen die in uw familie voorkomen en uw levensloop.

  Omdat het belangrijk is om een goed beeld te krijgen van wie u bent zal ik u ook vragen naar uw persoonlijke eigenschappen, details van het verleden, voeding, dorst, zweten, stoelgang, slaapritme, menstruatie etc.

  Deze informatie is nodig om tot een juist voorschrift te komen. Vervolgens ontvangt u de homeopathische middelen. Doorgaans zijn dit meerdere middelen die u dagelijks in afwisseling gebruikt. Na ongeveer één week hoor ik graag van u hoe het met u gaat.

  Het kan zijn dat ik u adviseer de homeopathie te combineren met andere therapieën, zoals osteopathie of psychotherapie of dat ik u vraag bij uw huisarts langs te gaan.

Behandelperiode

  dreamstime_233745[1]_handen-schuddenOm het verloop van de behandeling goed te volgen zijn meerdere contactmomenten nodig. Gemiddeld wordt daartoe eens per twee of drie maanden een vervolgconsult afgesproken.

  Tijdens een vervolgconsult kijken we terug naar de afgelopen periode en bespreken we het verloop van uw klachten. Op grond daarvan stel ik het voorschrift bij en ontvangt u de nieuwe middelen.

  Hoe lang de behandeling duurt, kan ik niet op voorhand aangeven. Dat komt omdat er veel factoren zijn die daarbij een rol spelen. Denk aan de aard en de duur van de klacht, de ziektegeschiedenis, leeftijd en het herstellend vermogen, medicijngebruik en erfelijke factoren. In zijn algemeenheid geldt dat hoe dieper de verstoring is, hoe langer het genezingsproces duurt.

Voor een afspraak met mij is een verwijzing van uw huisarts of specialist niet nodig. Wanneer u medicijnen gebruikt is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen u gebruikt.

Fiona Sloet

Tarieven

  EurosConsult €95,–

  Toeslagen weekend-en thuisconsulten €15,–

   

  De afgesproken tijd is voor u gereserveerd. Indien u een gemaakte afspraak wilt verplaatsen of afzeggen kan dit uiterlijk één werkdag (24 uur) voorafgaand aan de afspraak. (Houdt u er rekening mee dat het weekend geen werkdagen telt).

  Afspraken die niet op tijd worden geannuleerd of niet worden nagekomen, worden in rekening gebracht.

Vergoeding door verzekeraars

  De ervaring dat een homeopathische behandeling effectief, veilig en goedkoop is, heeft een toenemend aantal zorgverzekeraars doen besluiten om homeopathische consulten geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

  De vergoedingen zijn opgenomen in de aanvullende verzekering en kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

  Bij twijfel over uw vergoeding is het verstandig om eerst contact op te nemen met uw verzekeraar.

  Het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering heeft betrekking op het basispakket en wordt dus niet in mindering gebracht op vergoedingen van uw homeopathische behandelingen.

  Er is een aantal internetsites waarop u de voorwaarden en tarieven van de verschillende zorgverzekeringen kunt vergelijken.

  www.kiesbeter.nl/zorgverzekeringen

  www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering

NVKH

  logo-NVKH-voor-drukwerkAls klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten NVKH. Lid worden van deze beroepsvereniging kan uitsluitend na het afronden van de vijfjarige beroepsopleiding tot klassiek homeopaat. Deze opleiding heb ik genoten aan de Homeopathie Academie Nederland.

  Om geregistreerd te staan bij de NVKH dienen leden te blijven voldoen aan de eisen ten aanzien van onder andere nascholing, praktijkvoering en waarneming. De registratie staat dus borg voor permanent kwalitatief hoogstaande homeopathische gezondheidszorg.

  Een Klachten- en gechillenprocedure conform de Wet Kwaliteit klachten geschillen zorg (Wkkgz) maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid. Ga naar de website van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten: