Week van de Homeopathie met als thema: Men’s Health

Van 10 t/m 16 april wordt de Week van de Homeopathie georganiseerd, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

 

Het thema van de Week van de Homeopathie is dit jaar Homeopathie en Men’s Health. Ook in het Homeopathie Magazine wordt aandacht besteed aan dit thema. Wie belangstelling heeft en zich afvraagt met welke klachten je (als man) naar een homeopaat gaat, krijgt aan de hand van de onderwerpen die je hieronder kort aangestipt ziet al een idee. Natuurlijk mag je mijn exemplaar van het magazine ook gerust een keer inzien en je mag natuurlijk altijd contact met me opnemen. Je kan het magazine ook (los) bestellen of lid worden van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland, waardoor je het blad vijf keer per jaar gratis ontvangt. Met je lidmaatschap ondersteun je niet alleen de homeopathie, maar profiteer je ook van allerlei andere voordelen. Hieronder vind je meer informatie.

 HM. Hét magazine over homeopathie en gezond beter worden.

HM is hét lifestyle magazine voor mensen die bewust leven en duurzaam willen omgaan met zichzelf, andere mensen, dieren en het milieu. HM gaat over homeopathie en gezond leven. In het magazine leest u over de nieuwste ontwikkelingen rondom homeopathie. Naast achtergrondartikelen en interviews met mensen uit het veld biedt het magazine informatie over een gezonde levensstijl.
Bent u geïnteresseerd? De complete artikelen kunt u lezen in ons tijdschrift. Losse nummers kunt u bestellen in onze webshop >> tegen een vergoeding van € 4,95 (exclusief € 1,95 verzendkosten). Of word lid van onze vereniging en ontvang vijfmaal per jaar gratis het nieuwste nummer! U profiteert dan tevens van de vele voordelen die het lidmaatschap biedt.

Klik hier >>  voor meer informatie over het lidmaatschap.

 

 

Onder andere in HM nummer 2 – 2014

Harry van der Zee: ‘Dit is wat mij beweegt: dat iemand de bron in zichzelf vindt’
Arts voor homeopathie Harry van der Zee heeft een passie voor ontwikkeling: het ontwaken van de mens in zijn werkelijke staat. Hij studeerde Geneeskunde, Psychosynthese en Medische synthese en begon zijn loopbaan als holistisch arts. Een serie dromen wees hem de weg naar de homeopathie.

Houd je testosteron op peil
Veel mensen associëren het woord ‘testosteron’ met zwetende spierbundels in de sportschool of jonge mannen die asociaal rijgedrag vertonen. Vooroordelen uiteraard, maar het hormoon zorgt wel voor typische mannelijke kenmerken als baardgroei, lichaamsbeharing, libido, spermaproductie en spierkracht. Hoe houd je je testosteronspiegel op peil?

Komt een man bij de homeopaat
Jelte Stil is een succesvol edelsmid, maar kampt met hartkloppingen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Door de behandeling van klassiek homeopaat Natascha Polman hoefde de kunstenaar niet ‘meer, meer en nog eens meer’. Sander Masselink is blij met de geboorte van zijn eerste zoon en zijn nieuwe baan als filiaalleider bij een grote supermarktketen, maar heeft moeite met de hectiek in zijn leven. De behandeling van klassiek homeopaat Désirée Somsen-Appeldoorn bracht orde en rust.

Hoezo midlifecrisis?!
Iedereen kent het stereotype verhaal van de man die ervandoor ging met zijn secretaresse. Als hij geluk heeft, praten zijn kinderen nog met hem, maar dat geldt beslist niet voor de ex-vrouw die ooit de liefde van zijn leven was. Of misschien kent u de succesvolle financieel adviseur die alles liet vallen en zijn geluk vond in het ontwerpen van tuinen? Hoe kun je als man homeopathisch de midlifecrisis te lijf gaan?

Mannen, blijf in beweging!
Elsbeth Visser past als sportarts in Ouderkerk aan de Amstel met regelmaat homeopathie toe. Arnica, Hypericum en Bryonia zijn bij uitstek geschikt in de sport, vertelt ze. Word je een dagje ouder, dan adviseert ze om wat meer hersteltijd in te bouwen. Als je maar in beweging blijft.

Hoe Amerika succesvolle geneeswijzen in de ban deed
De recente inperkende regelgeving met betrekking tot de complementaire en alternatieve geneeswijzen in Nederland en België vraagt om plaatsing in een breder historisch kader. Er valt een parallel te trekken met de American Medical Association in de Verenigde Staten die in de vorige eeuw streed tegen nieuwe inzichten in ziekte en geneeskunst.

Homeopaten opnieuw naar Benin
In 2005 begonnen Christine Zürcher en Serena Zilliacus van Homeopaten zonder Grenzen met het opleiden van verpleegkundigen, vroedvrouwen en community health workers (chw’s) in Benin. Anno 2013 zijn er 480 chw’s opgeleid, waarvan er 200 actief praktijk voeren.

Bron: https://www.vereniginghomeopathie.nl/vereniging/hm

Leave a reply