Mijn naam is Fiona Sloet. Nadat ik in 1997 mijn studie rechten aan de universiteit van Leiden heb afgerond, ben ik als jurist gaan werken bij de rechtbank in Zwolle en later bij de rechtbank in Almelo.
Mijn belangstelling voor homeopathie is ontstaan nadat ik tijdens mijn studie de ziekte van Crohn kreeg. Al tijdens de ziekenhuisopname die volgde kwam ik ook onder behandeling bij een homeopaat. In die periode was het contact met de homeopaat intensief en ik ben er van overtuigd dat mede door de homeopathische behandeling mij de operatie die mij door de artsen in het vooruitzicht was gesteld, bespaard is gebleven. Ook duurde de ziekenhuisopname niet de door artsen vooraf beraamde zes weken, maar mocht ik met ruim anderhalve week al weer naar huis. Naast de controle bij de specialist bleef ik onder behandeling bij de homeopaat. Ik was aangenaam verrast door de tijd en aandacht die de homeopaat voor mij en mijn klachten had. Ook vond ik het fascinerend om te merken hoe de behandeling aansloeg, dat de klachten steeds minder werden en dat ik uiteindelijk zelfs volledig met de reguliere medicatie kon stoppen. Mijn energieniveau is sinds de behandeling enorm toegenomen. In mijn studententijd had ik vaak de energie niet meer om uit te gaan. Toen ik eenmaal een baan had, ging ik regelmatig even slapen als ik thuis kwam, om weer wat bij te tanken. Het voelde dan ook als een overwinning op mijzelf dat ik jaren later mijn hart kon volgen en in staat was naast mijn baan een studie op te pakken en af te ronden.
Ik heb de vijfjarige beroepsopleiding gevolgd aan de Homeopathie Academie Nederland (HAN). Wat deze opleiding uniek maakt, is dat je er wordt geschoold in de ziekteclassificatie. Dit is een door Samuel Hahnemann (1755 – 1843), de grondlegger van de klassieke homeopathie, ontwikkelde methodiek waarmee de verschillende factoren die van invloed zijn op het ontstaan van een klacht helder in beeld worden gebracht en geanalyseerd.
In de homeopathie worden het lichaam, het denken en het voelen als één geheel gezien en de behandeling wordt daarop afgestemd. Deze persoonsgebonden aanpak maakt de beoefening van de homeopathie voor mij boeiend en uitdagend. Het is iedere keer opnieuw een voorrecht om te mogen aanschouwen hoe deze geneeswijze de kwaliteit van leven van mensen kan verbeteren!
Om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH, volg ik elk jaar de verplichte nascholing, zowel op homeopathisch als op medisch vlak.
Met een aantal collega-homeopaten heb ik regelmatig overleg waarin wij casuïstiek en nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie bespreken.