NVKH - YouTube

  Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Op die manier kan de oor…

Klassieke homeopathie na de bevalling

  Vermoeidheid en wisselende stemmingen, depressie, bekkeninstabiliteit, borstontsteking, onvoldoende borstvoeding.

  Een half jaar na de bevalling gaat het nog steeds niet goed met Anne. Ze huilt, maar weet niet waarom. Ze heeft nergens plezier in. Ze zegt: “Ik ben mezelf kwijt. Ik voel niks en ben alleen maar verdrietig.” Ze voelt zich ‘als een dweil’, zo slap en uitgeput. Ze heeft het gevoel het moederschap niet aan te kunnen. De verantwoordelijkheid drukt zwaar. Na het gebruik van het homeopathische middel gaat de zon weer schijnen. De energie komt met sprongen terug. Ook het contact met haar baby wordt anders. Ze hebben pret met elkaar. Dit heeft ze nog niet eerder zo ervaren. Twee herhalingen van het middel en driekwart jaar later blijft het goed gaan met Anne en haar dochter.

Nachtbrakers onder zeil

  Marije is een leuk meisje van anderhalf jaar oud.

  Slapen-800x600Overdag is er niets aan de hand. De problemen spelen alleen ’s nachts. Bijna elke nacht wordt Marije een paar keer krijsend wakker. Ze staart je met grote ogen aan, maar lijkt niets te zien. Ze lijkt helemaal in paniek. Haar ouders hebben het gevoel dat ze op zulke momenten totaal onbereikbaar is. Ze kunnen haar niet tot rust brengen. Er zit niets anders op dan afwachten tot alles na een kwartiertje weer gezakt is en iedereen weer gaat slapen. Marije heeft nog nooit een nacht doorgeslapen. Na twee keer een homeopathisch middel ingenomen te hebben is Marije de week erna nog twee keer ’s nachts wakker geworden. Opvallend was dat ze niet zo paniekerig was. Sindsdien slaapt ze heerlijk door, al weer een half jaar lang. Een hele verademing voor haar ouders.

Angsthazen met meer durf

  Anne is een kleuter van vier.

  Huilend-jongetje-getroost-door-vaderHaar moeder komt met haar omdat ze zich zorgen maakt. Anne blijft de hele dag bij haar in de buurt, wil niet alleen zijn of met andere kinderen spelen en claimt de hele dag haar aandacht. Ook het donker boezemt haar angst in. Het is ontstaan nadat Anne een keer heel heftig geschrokken is.

  Vier weken later, tijdens het tweede gesprek, vertelt haar moeder dat ze verrast was door het snelle effect van de homeopathische middelen. Een paar dagen na de inname was ze Anne kwijt, dat was nog nooit gebeurd. Ze bleek op haar kamertje te zitten en speelde rustig met blokken. Sindsdien werd Anne steeds vrijer en spontaner. Voor hun gevoel hebben de ouders de oude Anne weer terug.

   

Mijn lijf functioneert beter

  Hans heeft al jaren stoelgangproblemen.

  Sinds 5 jaar komen hier ook pijnaanvallen bij. Deze nemen toe in heftigheid en frequentie. Drie dagen per maand kan hij vanwege de pijn al niet meer werken. In het gesprek met de klassiek homeopaat blijkt dat stress heel veel invloed heeft. Steeds vaker komen de klachten als hij in een stresssituatie zijn mond houdt en de dingen probeert weg te drukken. Het valt Hans op dat hij door de homeopathische behandeling meer voor zichzelf durft op te komen. Hij merkt verder dat zijn darmen rustiger worden en dat hij de pijnaanvallen minder vaak heeft. De heftigheid van de pijn neemt ook af. Na een jaar zijn de stoelgangproblemen nog niet helemaal de wereld uit, maar Hans is duidelijk op de goede weg.

Geen vrouw hetzelfde, over menstruatieklachten

  Periode-800x600Els heeft een afspraak gemaakt bij de klassiek homeopaat omdat zij de laatste tijd steeds meer last heeft van haar menstruatie. Ook klaagt ze al jaren over vermoeidheid. Het wordt haar allemaal een beetje teveel. Een uitgebreid gesprek volgt.

  Els: “Sinds de bevalling van Michiel acht jaar geleden, zit ik niet meer lekker in mijn vel. Mijn cyclus is onregelmatig en voor de menstruatie ben ik erg prikkelbaar. Ik kan dan moeilijk iets verdragen, zeker van m’n man en kinderen. Ik wil liever alleen gelaten worden en heb een hekel aan troost als ik me verdrietig of ellendig voel.” Ze snapt het niet. “Alles is toch eigenlijk goed? Ik heb een lieve man en aardige kinderen!” Ze is boos op zichzelf. Af en toe heeft ze er vreselijk genoeg van. Els vervolgt: “Mijn woede-uitbarstingen zijn grillig en kunnen om niets ontstaan. Toch kan ik ze niet goed inhouden.” Haar buien gaan gelijk op met haar vermoeidheid. Bijzonder is dat haar vermoeidheid tijdelijk verdwijnt als ze even lekker bezig kan zijn in de tuin.

  Els hoeft het homeopathisch middel maar kort in te nemen. De eerste paar dagen voelt zij zich wat meer in zichzelf gekeerd. Tijdens het volgende gesprek vertelt ze: “Daarna ging het steeds beter. Vooral de menstruatie verloopt veel rustiger. Ik voel het niet meer aankomen. De prikkelbare buien heb ik alleen nog maar die ene dag dat de menstruatie begint en ze zijn niet meer zo heftig. Ik ben voor het eerst sinds jaren weer regelmatig ongesteld. In het algemeen neemt het aantal goede dagen langzaam toe. Ik voel me nu helderder, opgewekter en heb meer energie.” Na enkele maanden voelt Els zich een ander mens. Els: “de menstruatie gaat prima. Ik kan ook weer genieten, heb weer zin om iets op te pakken en kan wat makkelijker relativeren. Ik voel me eindelijk weer lekker!”

Druktemakers met een handrem

  Bas is 8 jaar.

  Kind-Tekenen-800x600Zijn moeder vertelt: ”Elke dag om drie uur komt er een orkaan uit school. Hij moet altijd iets bewegen en binnen de kortste keren heeft hij een enorme bende om zich heen en maakt hij ruzie met zijn broertje.” Zijn leraar heeft haar verteld dat het op school ook niet zo lekker gaat. Bas heeft veel moeite om zich op zijn werk te concentreren, ziet alles en kan maar met moeite even op zijn stoel blijven zitten. Na een paar homeopathische middelen gaat het vier maanden later een stuk beter op school. Bas kan zich beter concentreren en heeft minder moeite met stil zitten. Thuis is er duidelijk minder ruzie en is de rust wat weergekeerd. Bas vertelt: “Dat wilde gevoel in mijn hoofd heb ik niet meer, dat voelt veel fijner zo. Dan is niet iedereen steeds boos op mij.”

Energie gaat weer stromen

  Al meer dan tien jaar merkt Karin een verlies aan krachten.

  Een sluipende vermoeidheid heeft zich van haar meester gemaakt. Alles lijkt loodzwaar en ze krijgt met moeite nog de ene voet voor de ander. Werken lukt al een tijdje niet. Tijdens de homeopathische behandeling merkt Karin dat haar energie langzaam aan het verbeteren is. Het gaat niet van een leien dakje. Ze heeft herhaaldelijk een terugval en ervaart dan direct weer hoe moe ze vroeger was. Maar ze herstelt zich iedere keer sneller en krijgt elke keer daarna weer meer energie. Met vallen en opstaan en een jaar later is Karin weer vol energie en zit ze weer lekker in haar vel.

Zenuwen komen tot rust

  20 Jaar geleden heeft Ilja een auto-ongeluk gehad en sindsdien gaat het alsmaar slechter met haar.

  Hoofdpijn-800x600Op het werk kan ze de drukte niet meer zo goed aan en concentreren is ook lastiger geworden. De chronische hoofdpijn, ontstaan na het ongeluk, is in de loop van de jaren alleen maar zwaarder en heftiger geworden en gaat steeds meer samen met sombere gevoelens. Na een paar homeopathische middelen is de verbetering geleidelijk steeds duidelijker geworden. Na een half jaar is de hoofdpijn zo goed als weg en ook de sombere gevoelens zijn aan het verdwijnen. Ze ontdekt weer het plezier in dingen en op het werk merkt ze dat ze de drukte steeds beter aan kan. Eindelijk komt ze langzaam maar zeker weer in haar kracht.

Bron: NVKH